Loading...

Na prestižnem posestvu Pule je zapihal svež veter

Na posestvu Pule na Trebelnem na Dolenjskem so ob koncu letošnjega leta pričeli obratovati z novo ekipo.

Pule so se nam vedno zdele lokacija z ogromno neizkoriščenega potenciala. Da je posestvo idilično, ni dvoma, sploh ko so pogrnili mize na dvorišču, a tisto, kar je na mize prispelo, nikoli ni ravno dosegalo ravni urejenosti tega letovišča.

Potem ko je za nekaj časa vajeti prevzela družina Jezeršek, se je zdaj lastnik posestva, poslovnež Jože Anderlič, očitno odločil, da bo še enkrat poskusil sam oziroma s svojimi ljudmi. Za prenočitve (in marketing) namreč skrbi moštvo iz ljubljanskega hotela Mons, v kuhinjo pa so postavili mladega kuharskega mojstra Urha Kapelarja. Ta je pred Pulami kreiral hrano v hotelski restavraciji hotela Skipass v Kranjski gori.

Urh Kapelar
Urh Kapelar

Kapelar pravi, da prisega na koncept kuhinje “z njive na mizo” in lokalne pridelke. Tudi zato je večhodni meni, ki so ga poimenovali “Za lokalce”, menda v večini pripravljen iz pridelkov in izdelkov iz lastnih njiv, kar pa ni na voljo na domači grudi, gredo iskat na sosednji hrib ali dolino in tako naprej.

V vinski kleti medtem hranijo več kot 180 etiket najboljših slovenskih vinarjev (med njimi lep izbor najboljših Dolenjcev), širok nabor vin iz Francije, Italije in Španije pa tudi iz novega vinskega sveta – Južne Afrike, Južne Amerike, Avstralije in ZDA.

Sommelierska ekipa pravi, da je med steklenicami v kleti moč najti vse, od bolj konvencionalnih vinarjev do najbolj zagrizenih biodinamikov.

Za zdaj smo na Pule ob nedavni predstavitvi novega koncepta poslali izvidnico, z dokončno sodbo o njihovi jedači in pijači pa bomo počakali do naslednjega, bolj poglobljenega obiska.