Loading...

Pubeci so martinovali tudi v Ljubljani

Pubec

Po tradiciji se martinovo najbolj veselo praznuje na Štajerskem in tudi letos se v Mariboru niso izneverili tradiciji, na Trgu Leona Štuklja se je na Martinov dan zbralo več tisoč ljudi. Že nekaj dni prej pa so se mlada štajerska vina predstavila tudi v Ljubljani.

Na 4. Salonu štajerskih mladih vin Pubec v Ljubljani, ki je potekal v ljubljanski Festivalni dvorani, se je predstavilo 25 štajerskih vinarjev, povezanih v projekt Pubec.

Pubec
Med več kot 800 obiskovalci, ki so se v ljubljanski Festivalni dvorani zbrali na pokušini štajerskega mladega vina, sta bila tudi legenda slovenske košarke Ivo Daneu in direktor KK Cedevita Olimpija Davor Užbinec.

Beseda pubec, ki jo v Sloveniji v vsakodnevnem življenju uporabljajo le na severovzhodu Slovenije, po besedah organizatorjev simbolizira nagajivost mladega vina in regijo, iz katere ta vina izhajajo. Tudi zato so se sodelujoči vinarji nagajivo olišpali z belimi srajcami in rumeno – črnimi metuljčki, ki so postali zaščitni znak štajerskih mladih vinskih fantov in njihovega pridelka.

Obiskovalci so si lahko omislili tudi lesene modne dodatke.