Loading...

V Vinakoper z dobrodelno dražbo barikov zbrali prek 30 tisoč evrov

V Pretorski palači v Kopru je danes potekala tradicionalna, že 21. dobrodelna dražba barik sodčkov vinske kleti Vinakoper. S ponudbami 29 dražiteljev se je nabralo 32.850 evrov, ki jih bodo namenili pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola.

V dobrih dveh desetletjih, odkar koprska klet prireja dobrodelno dražbo barikov oziroma vin, ki zorijo v njih, se je ta razvila v enega bolj priljubljenih in prepoznavnih vinskih dogodkov pri nas, vsako leto pa se ga udeleži veliko gostincev, gospodarstvenikov in drugih vinskih poznavalcev ter navdušencev.

Tokrat je glavni enolog kleti Vinakoper Boštjan Zidar za licitacijo izbral 12 vzorcev vin letnika 2019 in 1 vzorec vina letnika 2018, vzorci pa so obsegali chardonnay, belo zvrst, refošk, merlot, shiraz, cabernet sauvignon ter vzorec presenečenja.

Izklicna cena za liter vina iz 225-litrskega barik sodčka je znašala 14 oziroma 16 evrov. Največje zanimanje in s tem najvišjo ceno sta dosegla sodčka s številkami 9 in 11, v prvem zori shiraz, v drugem pa cabernet sauvignon – ti vini sta dosegli ceno 31 evrov na liter.

Klet Vinakoper že vse od prve licitacije del izkupička namenja Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola. Z današnjo dražbo bo ta znesek višji za 32.850 evrov, skupno pa so skozi leta na ta način zbrali in donirali že prek 400 tisoč evrov.