Loading...

Najbolj prodajana vinska znamka v Sloveniji ima že 20 let

V briški zadrugi so mojstri za vina, ki ponujajo odlično vrednost za denar. Na tem področju blesti njihova linija Bagueri, ljubitelje bolj svežih vin pa nagovarja Quercus, ki velja za najbolj prodajano vinsko znamko pri nas.

Linijo Quercus so v Brdih zasnovali leta 2000, njeno ime je latinsko poimenovanje hrasta doba, po katerem je ime dobilo Dobrovo, pa tudi sama vina iz te linije so bila sprva zelo povezana s hrastom, saj so zorela v hrastovih sodih.

Quercus leta 2000, 2007 in 2020

Pozneje so z vini Quercus ubrali nekoliko drugačno pot, vpliv hrasta je manjši, vina pa sveža, sadna in zelo pitna. Torej v slogu, ki je že nekaj časa najbolj priljubljen, kar je nedvomno pripomoglo k temu, da je Quercus najbolj prodajana vinska znamka v Sloveniji, izvažajo pa jo tudi v 26 držav po svetu.

Linija Quercus danes obsega 11 sortnih vin, dve penini ter belo in rdečo zvrst, polnjeno v “bag-in-box”

V 20 letih obstoja je Quercus prejel več kot 200 medalj in priznanj tako na domačih kot tujih vinskih ocenjevanjih – letos je denimo chardonnay 2019 iz te linije prejel srebrno medaljo na tekmovanju Chardonnay du Monde v Franciji, na britanskih Sommelier Wine Awards je rebula 2019 prejela bronasto, zvrst caberneta in merlota (na prodaj le na Otoku) pa zlato medaljo.