Loading...

Ali legendarni Pope odhaja iz Asa?

Svetozar Raspopović – Pope, ikona ljubljanskega gostinstva, se po več kot dveh desetletjih umika iz Knafljevega prehoda, gostilno As naj bi prodal.

Februarja bo gostilna As praznovala 32-letnico ustanovitve. Najprej so jedce deset let razvajali v Dutovljah, zdaj pa so že nekaj časa v Ljubljani v Knafljevem prehodu.

Tam so poleg klasične prestižne restavracije pred nekaj leti odprli še bolj sproščeni lokal z bolj bistrojsko ponudbo, poletno teraso v nadstropju med drevesnimi krošnjami in diskoteko ob večerih ob koncu tedna. Družina ima še vinograde na Krasu, kjer je bila včasih gostilna, udeležena je tudi v Gostilni na Gradu, pri burgerjih v Pop’s place in picah v Pop’s Pizza & Sport.

Po 22 letih pa glava družine Svetozar Raspopović – Pope, karizmatični Črnogorec, rojen v Vojvodini, bivši rokometaš Crvenke in carinik na nekdanji jugoslovansko-italijanski meji v Sežani odhaja iz Knafljevega prehoda.

Kdo bo za njim upravljal z ljubljanskim središčem kulinarike in nočnega življenja, še ni jasno, je pa jasno, kaj je naslednji Raspopovićev projekt.

Pope zatrjuje, da bo As ostal odprt in da bo zgolj zamenjal lastništvo, sam pa odhaja v Gozd Martuljek pri Kranjski Gori, kjer ureja apartmajsko hišo. Gostilne na Gorenjskem menda ne bo imel, kar ga sicer žalosti, se pa namerava specializirati za gurmanske zajtrke.