Loading...

Marinčkove dobrote: ko udarijo pravi mesarji

Med ponudbo hrane na dom smo naleteli na čevapčiče in druge mesnine z žara, ki jih zagotavlja priljubljena ljubljanska mesnica. Seveda se nismo mogli upreti, da jih ne bi pokusili.

Vse naše ocene dostave najdete tukaj

Vid Marinček velja za legendarnega ljubljanskega mesarja. Začel je s tradicijo, ki zahtevne kupce, željne boljših mesnin, vabi za Bežigrad, med bloke na Peričevi. Hrenovke, zorjeno meso, predvsem pa njegovi čevapčiči slovijo daleč naokoli, v normalnih časih se je pred trgovino nabirala vrsta kupcev, ki so si želeli iz Marinčkovih mesnin doma pripraviti okusno kosilo ali pa kar piknik. Konec koncev je Marinček mesno maso za čevapčiče mešal za konkreten del srbskih ali, če hočete, balkanskih restavracij po Ljubljani in okolici.

Mladi rod, ki nadaljuje posel, se je na izredne razmere zdaj odzval z možnostjo dostave jedi, pripravljenih iz (večinoma) hišnih sestavin. Če smo prav razumeli, hrano pripravljajo v isti kuhinji ali pa vsaj na naslovu azijske restavracije Chuty’s, ponujajo pa navadne in špikane čevapčiče (iz govejega mesa), polnjeno vešalico, pikantne klobasice in, jasno, burgerje. Manj mesojedi si lahko privoščijo popečeni ali ocvrti sir ali kakšno od zajetnih solat.

Grška solata

V zadnjih tednih, odkar namesto gostiln ocenjujemo dostavljeno hrano, smo se že navadili, nikakor pa ne sprijaznili, da hrana do nas pogosto prispe prehladna in postana. Tako je bilo tudi v Marinčkovem primeru, vse meso je bilo v najboljšem primeru mlačno, najbolj pa so nas razočarale povsem hladne lepinje, ki so bile obenem gumijaste in presuhe. A dobre lepinje je bilo v Ljubljani težko dobiti tudi v času, ko so lokali še bili odprti …

A vrnimo se k mesu. Sicer povsem solidni čevapčiči, tako navadni kot tisti s sirom, so torej bili prehladni in s tem ne več tako privlačni. Pospremijo jih z obiljem čebule in ajvarja, velika porcija – deset čevapčičev – vas bo stala 9,40 evra, če vzamete špikane, in 8,90 evra, če se odločite za navadne. Možne so tudi polovične porcije, ki so, jasno, cenejše.

Polovična porcija čevapčičev

Iz Marinčkovih dobrot, kot so poimenovali svojo dostavno izpostavo, vam pripeljejo tudi ploščo mešanih mesnin z žara, nam pa je ob čevapčičih zadišala polnjena vešalica (7,90 evra). Primaknejo ji nepretresljiv pomfrit, ki je med dostavo povsem ovenel, pa tudi meso nas ni preveč navdušilo, saj je bil kos svinjine, ki je že sam po sebi bolj pust, tako izsušen, da mu tudi polnilo v obliki šunke in sira ni pomagalo.

Polnjena vešalica

Očitno se balkanski hrani še bolj kot drugi pozna, če na mizo ne pride vroča, in zato je toliko bolj pomembno razmisliti o embalaži, ki jo uporabiš pri dostavi. Vidik, na katerega so se nekateri ljubljanski gostinci zelo dobro pripravili, večina pa malo manj uspešno.

Burger z angus govedino

Po drugi strani pa je burger s polpetom angus govedine, ki ga je mogoče z dodatki opremiti po svojih željah, prispel zadovoljivo topel in okusen. Soliden predstavnik svoje vrste. Podobno kot Marinčkove hišne pikantne klobasice, ki jih povsem brez razloga stlačijo v prerezano lepinjo z ajvarjem in čebulo. A še vedno lahko rečemo, da smo bili s tremi klobasicami (7,90 evra) bolj zadovoljni kot s čevapčiči, kar je vsaj presenetljivo.

Domače pikantne klobasice v lepinji

In če so bile klasične priloge (ajvar, čebula, ocvrti krompir, lepinje) povprečne, je bila obilna “grška” solata vsaj zanimiva: bučke, sir, zelena solata, paradižnik, čičerika, sončnična semena in jogurtov preliv.

Kaj pa sladice? Pri Marinčkovih so zadevo poenostavili. Ponujajo zgolj eno: nasiten kos klasične prekmurske gibanice.

Prekmurska gibanica

Povzetek

Balkanska kuhinja, ki se v svoji poenostavljeni obliki (nimajo pleskavic, nekaterih solat in sladic) in z nekaterimi dodatki (ocvrti sir, burgerji, prekmurska gibanica) pripelje tudi na dom. Zadovoljni smo bili s pikantnimi klobasicami in burgerjem.

Za žejne je na voljo nekaj brezalkoholne pijače. Vino, pivo in podobne napitke omame pa boste morali naročiti drugje.

Ocena: 3/5

Preberite še: TESTIRALI SMO DOSTAVE PETIH NAJBOLJ RAZVPITIH LJUBLJANSKIH PICERIJ