Loading...

Pop’s Place: najbolj znani ljubljanski burgerji na domačem krožniku

Po velikem uspehu restavracije As in pripadajočega bistroja je družina Raspopović ob pomoči deloholičnega Gregorja Jurkoviča odprla še dva bolj trendovska lokala. Prva je bila restavracija z burgerji, ki je uspešnica tudi v času dostave.

Vse naše ocene dostave najdete tukaj

Zakaj pravimo, da je Pop’s Place tudi v teh težkih časih uspešnica? Zato, ker je hrana, ki jo ponujajo, enostavna za prevoz, ker imajo na voljo zgolj nekaj zanesljivih jedi z že uveljavljenimi in dovolj prepoznavnimi recepti. Lahko bi rekli, da smo konec prejšnjega tedna, ko smo naročili nekaj njihovih specialitet, jedli skoraj tako, kot da bi jih obiskali na lokaciji ob Ljubljanici.

Azijska solata s piščancem

Pa nismo naročili samo burgerjev, na srečo imajo namreč v vseh kategorijah še nekaj drugih jedi. Navdušili so, recimo, z bogato in obenem svežo, natančno začinjeno azijsko solato s kitajskim zeljem, zeleno solato, korenjem, koromačem, rdečo papriko, sezamom in piščancem, ki so čakali na lačna usta.

Nedvomno takšna solata lahko predstavlja kosilo, tudi cena – 12 evrov – govori o tem, naša družba pa se je šele ogrevala. Zapodili smo se v marinirane, menda dvakrat pečene perutničke, ki so se kar kopale v gosti, sladki omaki. Spet okusna, razmeroma bogata jed, ki stane dobrih sedem evrov.

Perutničke po azijsko

Jasno, zvezde obeda so bili burgerji, zaradi katerih smo se pravzaprav lotili naročanja. Original California Classic, The Boss, Jack Ryan Burger, Umazani Mac, Silverton Burger, Bacon Cheese Burger, Pop’s Original Burger, Veggie “Garden” Burger in sendvič s piščancem so na svojem mestu; na žalost zraven ne dostavljajo piva, na srečo pa smo se že prej nabavili pivo, ki ga tam navadno pijemo, simpatični bavarski ležak Noam.

Pivo se je družilo z Umazanim Macom, ki ga z McDonald’sovim Big Macom druži predvsem dvojna pleskavica, ki pa je pri Pop’su kljub dostavi obdržala vse značilnosti sveže pečenega mesa. Jasno, razlika je še bolj očitna pri okusni omaki, siru in pri sveži bombetki.

“Umazani Mac”

Pri Pop’su so v zadnjih letih predvsem pri omakah razvili nekaj specifično svojih okusov, nekaj pa jih poskušajo tudi kar se da natančno posneti po originalnih okusih iz domovine te mesne specialitete. Tako so za hišni burger pripravili svoj bogat odgovor na omako tisočih otokov, jo podprli z angleškim sirom stilton, rezinami jabolk, v masleno pecivo pa vtaknili 200 gramov govedine.

Pri Pop’su zagotavljajo, da gre za izključno slovensko govedino, na repertoarju, ki smo ga naročili prejšnji teden, pa je bil izjemno zanimiv krompirček (imajo tri verzije), mi smo izbrali zeliščnega s parmezanom in sladkega z morsko soljo.

Krompirček s parmezanom in zelišči

Dobra podlaga, tudi za zadnjo jed, rebrca Kansas City z BBQ-žara za konkretnih 14 evrov, ki pa jih bosta dve osebi mleli pol ure in se dobro nasitili. Klasična svinjska rebrca so se podaljšano pekla in dimila, zato so povsem mehka, oblekli pa so jih v sladko zadimljeno omako.

BBQ svinjska rebrca

V ciljni ravnini je umanjkala le kakšna sladica. Z veseljem bi zaključili s skutno torto, a sladkega dela njihovega programa v dostavni ponudbi žal ni.

Povzetek

Najbolj znan ljubljanski burger lokal, ki slovi po izjemnih omakah, s katerimi bogatijo svoje recepte, in ki se odlično znajde tudi pri dostavi na dom. Ob kakem ducatu burgerjev popečejo tudi perutničke in rebrca, pohvaliti velja še izvrsten krompir in azijski izlet med solate. Škoda, da pijače in sladic ne pošiljajo v svet.

Ocena: 4/5

Cena: €€€€

Pop’s Place

Cankarjevo nabrežje 3, 1000 Ljubljana

Telefon: 0590 42856