Loading...

Štajerski vinarji začeli s prodajo mladega vina Pubec

S 27. oktobrom je uradno v prodaji že šesti letnik štajerskega mladega vina Pubec 2020.

Kljub vsem izzivom letošnjega leta štajerski vinarji niso vrgli puške v koruzo. Ponovno so združili moči in kar 23 se jih je kljub razmeram, ki jih ni doživel še nihče, ponovno odločilo, da si nadenejo prepoznavni rumeni metuljček ter svoja mlada vina, skupaj kar 30 tisoč steklenic, pošljejo na trg pod skupno blagovno znamko Pubec, štajersko mlado vino.

Štajerski letnik 2020 se ponovno ponaša s sadnostjo, aromo in iskrivo mladostjo, zgodbo letošnjega leta pa bo zagotovo naredil za odtenek lepšo.

Natalija in Borut Cvetko, pobudnika projekta Pubec

Tudi letos je v projekt združena raznolika druščina vinarjev, med katerimi najdemo največje vinske kleti in tudi manjše, družinske vinogradnike. Pubeci 2020 so Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vina Doppler, Hiša vin Emino, Vino Falot, Kmetija Fleisinger, Vinogradništvo Frešer, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jarc, Vinogradništvo Jaunik, Vina Joannes, Vino Kolar, Vina Kramer, Vino Leber, UM FKBV – Meranovo, Vinogradništvo Mukenauer, Vinogradništvo Mulec, Puklavec Family Wines, Radgonske gorice, Rigo Vino , Steyer vina, Vina Toplak in Vino Valdhuber.

Ker zaenkrat vina Pubec ni mogoče naročiti v gostilnah, restavracijah in hotelih, še manj pa na množičnih dogodkih, vinarji pozivajo, da njihova vina naročite kar od doma preko spleta, jih naročite in prevzamete kar na domačijah ali v trgovinah, ki prav tako prodajajo mlada vina Pubec.