Loading...

Iz dvorca Zemono prihaja edinstven panettone

Foto: Nebojša Babić

Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu na dvorcu Zemono je predstavil svojo novo blagovno znamko Zemono +, kot njen zastavonoša pa nastopa prav posebna izdaja priljubljenega božičnega kolača.

Blagovna znamka je po letih priprav, nabiranja izkušenj skozi generacije in stremenja k zagotavljanju najboljših sestavin končno pripravljena za trgovske police. Paleta izdelkov, premijskih po kakovosti, a dostopnih po cenah, bo pestra in široka, navdihuje pa jo zlasti severnoitalijanska kuhinja, območje nekdanje Jugoslavije in seveda Slovenija, je povedal vipavski kuharski mojster.

Panettone, kot ga še ni bilo

Prva izdelka, predstavljena pod to znamko, sta tradicionalni panettone s kandiranimi olivami in brinjem ter popečeni hrustljavi panettone. Prvi je nedvomno poseben, saj po besedah Kavčiča ni znano, da bi še kdorkoli pekel takšno različico te sladice.

“Ko je na moje prigovarjanje mojster tretje generacije pripravljavcev kandiranega sadja vendarle naredil želene kandite iz oliv, je bil nad okusom navdušen, saj česa takega še ni poizkusil. Vesel sem, da smo dobili okus, kot sem si ga zamislil, sicer pa si brez mojih ‘zvestih spremljevalcev’, oliv in brinja, prvega izdelka z označbo Zemono + nisem mogel zamisliti, je dejal.

Sezonski izdelki, džin in olje iz zvezdniškega oljčnika

Glede na sezono bo nabor izdelkov blagovne znamke Zemono + razširjen z velikonočno pinco, keksi, krekerji, siri, namazi in paštetami, marmeladami, pršuti, v ponudbi pa bo tudi oljčno olje iz oljčnika, ki ga ima Kavčič s priljubljenim pevcem Petrom Grašom.

V spletni trgovini www.zemonoplus.si seveda ne bo manjkal niti džin Monologue, ki je bil uvrščen med osem najboljših žganih pijač na svetu, sicer pa bodo kupcem glede na sezono na voljo tudi denimo izjemno cenjeni goriški radič ter črni in beli tartufi. Spletna trgovina bo v celoti zaživela po novoletnih praznikih.

Platforma za še neuveljavljene kuharske mojstre

Poleg blagovne znamke je sicer zaživela tudi selekcija, pod katero se bo sprva v največji meri podpisoval Tomaž Kavčič, kmalu pa se mu bodo pridružili še drugi, katerim bodo na voljo izkušnje snovalca Zemono +. “Zemono + bo garancija za najvišjo kakovost, saj praktično ne bo razlike v okusih med kuho mojstra in aromami široke proizvodnje. Danes smo ustvarili varno okolje in platformo, kjer bodo lahko neuveljavljeni kuharski mojstri ustvarjali in našli svoje občinstvo. Gostinci smo od leta 1897, zakaj ne bi izkušnje koristile tudi drugim?”