Loading...

Pod Plečnikove arkade prišli okusi z Dolenjske

Na ljubljanski tržnici je pod Plečnikovimi arkadami spet prišlo do nekaj sprememb. Najnovejša je odprtje podružnice znane dolenjske gostilne Javornik.

Nekateri lokali so se poslovili, med najemniki ni več veganske Barbarelle, ne istrskega bistroja in pisali smo že, da se je konec poletja na zdaj že kar zajeten sezonam zanimivih lokalov pod arkadami vpisala tudi dalmatinska vinoteka Burnum. Ta teden pa so njihovi sosedje postali dolenjski gostilničarji iz Rakovnika pri Šentrupertu – gostilna Javornik.

Lokal s priročnim imenom Bistro Arkade namerava ponujati predvsem enostavnejše jedi, kot so solate, narezki, paštete in siri, ki jih gostje njihove gostilne že poznajo, ponudili bodo tudi kakšno toplo glavno jed in vsak dan drugo dnevno enolončnico. Jasno, s seboj so z Dolenjske pripeljali uspešnico iz matične gostilne, orjaške gratinirane palačinke s sirom in marmelado.

Za vina v Javornikovovi ljubljanski podružnici naj bi poskrbeli v eVinu, ob otvoritvi je za zabavo tako skrbela Gašperjeva penina.