Loading...

Gordon Ramsay ima svojo linijo italijanskih vin

Vrsti zvezdnikov svetovnega kova, ki so posodili svoje ime kakšni bolj ali manj znani vinski hiši, ali celo kupili kakšen eliten vinograd, se je pridružil tudi najbolj slaven preklinjajoči kuharski mojster Gordon Ramsay.

V začetku letošnjega leta je Gordon Ramsay na trg poslal serijo vin, ki so jih pridelali v Kaliforniji, on pa se je podpisal nanje, prejšnji teden pa je najavil, da svoj vinski posel širi še z linijo vin iz Italije.

Belo, rdeče, rosé

Ramsay v sodelovanju z Albertom Antoninijem s toskanskega vinskega posestva Poggiotondo ponuja tri vina: eno je belo (Vibrante Bianco 2020), eno rdeče (Intenso Rosso 2020), eno pa rosé (Elegante Rosato 2020).

Rdeča Gordonova zvrst je sestavljena iz 50 odstotkov sangioveseja, 30 odstotkov montepulciana ter 20 odstotkov merlota iz pokrajine Abruzzo. Roza brat je prav tako zvrst 50 odstotkov montepulciana, 15 odstotkov merlota iz Abruzza ter 20 odstotkov sangioveseja in 15 odstotkov merlota iz Toskane. Belo zvrst pa sestavlja 40 odstotkov chardonnaya, 20 odstotkov trebbiana, 15 odstotkov sorte pecorino iz Abruzza in 25 odstotkov toskanske sorte vermentino.

Ramsay je bil ob predstavitvi vin povsem navdušen, kot je dejal, je bil vedno fasciniran nad procesom pridelave vin, “saj gre za magičen spoj tradicije in strasti v steklenici”. Italijanska vina imajo v njegovem srcu prav posebno mesto, saj je v Italiji preživel veliko srečnih trenutkov svojega življenja tudi ob kozarcu dobrega vina. Italijanska vina po njegovem prepričanju, kot je polaskal vinarjem iz vseh regij, dosegajo enako visoke standarde, kot jih sam zahteva v svojih restavracijah.