Loading...

Svetovni rekord v obiskovanju pubov

Anglež, ki goji posebno ljubezen do kozarčkanja v pubih, je postavil svetovni rekord, koliko pubov je obiskal v enem dnevu.

Matt Ellis iz kraja St. Neots blizu Cambridgea je postavil Guinnessov rekord v “pub crawlingu”, priljubljeni disciplini pohajanja iz enega puba v drugega. Njegovo gostilniško popotovanje na poti do svetovnega rekorda se je pričelo  v nedeljo dopoldan in končalo v ponedeljek ob isti uri.

Točno 24 ur je potreboval, da je v vsakem od 51 pubov, kolikor jih je obiskal, popil eno pijačo, ki je morala vsebovati vsaj 1,25 decilitra kateregakoli napitka. Alkohola sicer ni pil v vsakem pubu, je pa za BBC je povedal, da je velik ljubitelj pubov in da je njegov rekord poklon vsem lastnikom pubov, ki so se v 18 mesecih koronavirusnega zaprtja znašli v težavah.

Ellis, sicer vinski trgovec, bo moral na uradno razglasitev rekorda zaradi papirologije še nekoliko počakati, ker mora biti vsak rekord pač preverjen, preden ga razglasijo za nesmrtnega. Zategadelj je imel ob sebi tudi spremstvo, ki je beležilo vsako uro njegovega svetovnega podviga, svoje pa so prispevali tudi natakarji in lastniki pubov, ki so mu potrjevali prisotnost ter naročene pijače.

Anglež je sicer prvi individualni junak, ki se je lotil tega svetovnega podviga. Zgodovinopisje namreč pravi, da je ekipa 13 pivcev leta 2011 v New Yorku postavila rekord v skupinskem obiskovanju lokalov v enem dnevu: v 24 urah so popili pijačo v 250 lokalih v tej svetovni metropoli.