Loading...

Ne le martini, Bond pije tudi prestižne bordojce

Ljubitelji vin so v filmu Ni čas za smrt lahko opazili tudi vino Château Angélus letnika 2005.

James Bond je vedno veljal predvsem za ljubitelja koktajlov, če pa je že pil vino, je bil to šampanjec, predvsem Bollinger, ki je leta 2019 praznoval štirideseto obletnico sodelovanja z franšizo najbolj slavnega agenta na svetu.

Tisti bolj sokoljih oči pa so lahko v novi bondiadi Ni čas za smrt opazili tudi steklenico bordojca Château Angélus letnika 2005. Ljubezen med James Bondom oziroma Danielom Craigom in Châteaujem Angélus se je pravzaprav začela že z njegovim prvim filmom Casino Royale, ko sta z ljubeznijo Vesper Lynd, ki jo je igrala Eva Green, na vlaku odprla steklenico  Angélusa 1982, ki velja za enega najboljših bordojskih letnikov v zgodovini, steklenica s posesti St-Emilion pa je bila vidna tudi v filmu Spectre.

Lea Seydoux in Metro-Goldwyn-Mayer Pictures/Columbia Pictures/EON Productions’ action adventure SPECTRE.

Kot so povedali lastniki Châteauja Angélus, družina De Boüard de Laforest, ki ima posestvo v lasti vse od leta 1782, je do sodelovanja prišlo predvsem zaradi tega, ker so producenti bondiad, družini Broccoli in Wilson, veliki ljubitelji njihovih vin. Leta 2019 so na posestvu Châteauja Angélus med približno deset tisočimi steklenicami, kolikor znaša povprečni letni pridelek, napolnili tudi nekaj steklenic magnum letnika 2007, posvečenih Bondu, z imenom 007.