Loading...

Ko se vina iz Kleti Brda srečajo z japonsko kulinariko

Ta teden so v Kleti Brda na Dobrovem priredili prav poseben dogodek: v družbi japonskega veleposlanika v Sloveniji so briška vina spajali z japonskimi jedmi.

Klet Brda je v četrtek v sodelovanju z veleposlaništvom Japonske v Sloveniji organizirala ekskluzivni dogodek Japonska v Brdih: spajanje japonske kulinarike in slovenskih vin. V okviru dogodka je največjo briško klet obiskal japonski veleposlanik v Sloveniji Hiromichi Matsushima, ki je v družbi direktorja Kleti Brda Silvana Peršolje v vinogradih preveril tudi letošnjo letino (na zgornji fotografiji).

Dogodek je bil posvečen spoznavanju japonske kulture in spajanju japonske kulinarike s slovenskimi vini, med katerimi so bila tudi vina, ki jih Klet Brda uspešno prodaja na Japonskem. Tradicionalne japonske jedi je na dogodku pripravljal Kenji Koyama, japonski kuharski mojster iz veleposlanikove rezidence v Ljubljani, za vinsko spremljavo pa je skrbel enolog kleti Brda Darinko Ribolica.

Katera vina iz Kleti Brda kupujejo Japonci?

Partner Kleti Brda pri prodaji vin na Japonskem je sicer tamkajšnji vodilni kataloški in spletni trgovec Belluna. Klet Brda z njimi sodeluje od leta 2006 in obseg poslovanja se počasi, a vztrajno povečuje. Letos bodo presegli plan 300 tisoč steklenic vina, glavnino naročil na Japonskem predstavljajo linije Villa Brici, Quercus in Peneča rebula, pred prazničnimi obdobji pa linija Bagueri superior.