Loading...

V Ljubljani se je znova odprl legendarni Maček

Po kakšnih treh letih in pol se je na glavni ljubljanski promenadi znova odprl Maček.

Maček na Cankarjevem nabrežju je bil nedvomno eden najbolj znanih lokalov na glavni sprehajalni žili v središču Ljubljane. Morda ni blestel z najbolj raznovrstno ponudbo pijač, a je bil zaradi lokacije točka, kjer je bilo treba posedeti, opazovati in biti opažen.

Konec leta 2016 je zaprl svoja vrata, v istih prostorih pa se je nato odprla čokoladnica oziroma slaščičarna, ki ni nikoli zares zaživela. Morda zato, ker s svojo ponudbo preprosto ni mogla uspeti na točki, ki je veljala za eno glavnih središč ljubljanskega nočnega življenja, morda pa tudi zato, ker se je zapirala ob neobičajno zgodnjih urah.

Zdaj, ko so se po večmesečnem koronavirusnem zaprtju lokali spet odprli, se je ta teden zgodila tudi sprememba na Cankarjevem nabrežju: na mestu nekdanjega Mačka se je spet odprl – Maček.

Koncept novega Mačka je (končno) spet takšen, kot ga ta lokacija zahteva: poudarek lokala ni na sladicah, temveč na pijačah, ponudba teh pa je zelo pametno zastavljena. Izbor vin je več kot spodoben, na kozarec je odprtih po šest ali sedem belih in rdečih vin ter nekaj penin, v ponudbi so celo polovične stekleničke šampanjca Pol Roger, na svojem mestu pa so tudi vsi najbolj priljubljeni koktajli od aperol spritza do različnih džintonikov.

Koronakriza je ljubljansko gostinsko sceno nedvomno prevetrila, marsikdo je ni preživel, po drugi strani pa je videti, da se je strogo turistična scena morala umakniti lokalom, ki si jih želijo domačini in ki imajo možnost, da preživijo v novih razmerah. Novi Maček je korak v to smer.