Loading...

Marjan Simčič in Gašper Čarman vabita na degustacijo

V četrtek se lahko pridružite degustaciji z enim najbolj znanih slovenskih vinarjev in enim največjih slovenskih vinskih poznavalcev.

Marjan Simčič in Gašper Čarman vse ljubitelje vrhunskih vin v četrtek, 25. marca, vabita na virtualno degustacijo, ki jo bo mogoče v živo spremljati prek Instagrama. Začne se ob 19. uri.

Predstavila bosta izbor treh Simčičevih vin:

Rebula Selekcija 2018

Vino živahne, jantarne barve ima intenziven, trajen in kompleksen vonj po popečenem kruhku, začimbah, suhem sadjem, lešnikih, jabolku in medu. Okus je zelo mineralen in kremast. Vino je elegantno, a ima zaznavno rustikalno noto. Pookus je dolg in prijeten.

Sauvignon vert Opoka 2018

Sauvignon vert Opoka je novo vino v liniji Opoka. Grozdje zanj prihaja iz najstarejšega vinograda v regiji, ki se v celoti razprostira na vrhu italijanskega nizkega hriba, poimenovanega Ronc Zegla. Vino odlikujejo nežna zlata barva, eleganca ter bogate, a nevsiljive zeliščne arome in bogat pookus.

Merlot Selekcija 2016

Še eno novo vino v družini vin Marjana Simčiča. Ta merlot navduši s svojim polnim, bogatim okusom. V ustih je izredno mehak in bogat, poleg dolgega harmoničnega razvoja ima tudi dolg zaton.