Loading...

Najboljše restavracije v Aziji: na vrhu Hongkong

Najboljša restavracija v Aziji letošnjega leta je The Chairman v Hongkongu, na drugem mestu je Odette iz Singapurja, tretja pa Den v Tokiu.

Organizatorji izbora 50 Best Restaurants so na virtualnem dogodku razkrili zmagovalce regijskega izbora najboljših restavracij v Aziji.

Za najboljšo restavracijo v Aziji leta 2021 so razglasili restavracijo The Chairman v Hongkongu, kjer ustvarja kuharski mojster Kwok Keung Tung. Njegovo kuhinjo označujejo za “sodobno kantonsko”, njegova kulinarična filozofija pa na prvo mesto postavlja sestavine.

Na drugem mestu se je znašla singapurska restavracija Odette, ki je pred tem dve leti zapored osvojila prvo mesto, na tretjem pa je Den v Tokiu.

Najvišje uvrščeni novinec na lestvici je pravzaprav stari znanec tega izbora, kulinarični zvezdnik Gaggan Anand. S svojo novo restavracijo v Bangkoku, ki nosi njegovo ime, je na lestvici debitiral na petem mestu.

“Zadnje leto je bilo za gostinski sektor izjemno zahtevno, zato smo ponosni, da lahko restavracije podpremo tako, da predstavimo največje talente v regiji, izpostavimo inovatorje in pohvalimo kulinarično odličnost,” je ob predstavitvi zmagovalcev povedal predstavnik organizatorjev izbora William Drew.

Izbora najboljših restavracij na svetu lani ni bilo, češ da bi bilo sredi pandemije to pravzaprav nepošteno do gostincev in kuharskih mojstrov. Letošnjega za zdaj še niso odpovedali.