Loading...

Pravljičnih sedem let: Pubeci vabijo v Maribor

Blagovna znamka Pubec – Štajersko mlado vino že sedem let združuje štajerske vinarje v edinstven projekt, v katerem se s promocijo mladih vin želi povečati prepoznavnost štajerskih vinarjev ter Štajerske kot vinorodnega okoliša, tako doma kot v tujini.

Štajerski vinarji si želijo s skupnim pristopom pri promociji mladih vin povečati prepoznavnost svoje ponudbe na domačem trgu in v tujini, obenem pa krepiti prepoznavnost Štajerske, ne samo kot vrhunske vinorodne dežele, ampak tudi kot odlične kulinarične in turistične destinacije. Sedem let skupnega pristopa, koronski situaciji navkljub že prinaša spodbudne rezultate. Vinarji, povezani v projekt Pubec, beležijo večjo prodajo mladega vina, kupci pa mlado vino Pubec, tudi zaradi odmevnosti pogosteje naročijo v gostinskih lokalih, kupijo v trgovinah ter umestijo med poslovna darila.

Kdo so Pubeci 2021?

Tudi letos je v projekt združena raznolika druščina vinarjev, med katerimi najdemo največje vinske kleti in tudi manjše, družinske vinogradnike. Pubeci 2021 so Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vin Emino, Vino Falot, Kmetija Fleisinger, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jarc,  Vina Joannes, Vino Leber, Vinogradništvo Mukenauer, Vinogradništvo Mulec, Puklavec Family Wines, Radgonske gorice, Rigo Vino , Steyer vina, Vina Toplak in Vino Valdhuber.

Natalija Cvetko in Borut Cvetko (skrajno levo), pobudnika in organizatorja Pubeca, s sodelujočimi vinarji

6. Salon štajerskih mladih vin

17 mladih štajerskih vin Pubec je od srede tudi že v prodaji, v petek, 5. novembra, pa jih bodo pridelovalci predstavili pod arkadami mariborskega gradu. Vinarji, kulinarika in dobra glasba vabijo ljubitelje vina med 16.00 in 22.00 uro, kjer bo ob upoštevanju pogoja PCT in vseh ukrepov za preprečevanje širjenja virusa mogoče nazdraviti z vinom, ki nosi letnico 2021. Zaradi omejitve števila obiskovalcev je v prodaji samo 200 vstopnic. Vstopnico si ljubitelji vina lahko zagotovijo v Hiši stare trte Mariboru, v TIC Maribor in na dan dogodka, če bodo še na voljo.

Kje po Sloveniji bo mogoče spoznati Pubece?

Pubeci 2021 se bodo letos predstavili:

5. november 2021 – 6. Salon štajerskih mladih vin, arkade mariborskega gradu, Maribor

9. november 2021 –  Martinovanje s Pubeci v Europarku, Maribor

13. november 2021 – Ljubljanska vinska pot, Martinovanje v Ljubljani

18. in 19. november 2021 – Slovenski festival vin, Cankarjev dom, Ljubljana

26. november 2021 – Pubeci v Citycentru Celje