Loading...

Sophia Loren odpira verigo restavracij s “pravo italijansko hrano”

Legendarna igralka je vedno poudarjala svojo ljubezen do italijanske kulinarike, zdaj pa bo svoje ime nadela globalni verigi restavracij z italijansko hrano.

Glede na to, da imamo v portoroškem hotelu Palace že leta restavracijo, ki nosi ime slovite Sophie Loren, bi lahko rekli, da v Sloveniji prehitevamo svetovne trende. Igralka se bo namreč zdaj, pri 86 letih, tudi sama lotila gostinstva.

Čeprav velja za odlično kuharico (Josipu Brozu – Titu naj bi nekoč skuhala izvrstne testenine s paradižnikom), tokrat ne bo kuhala, ampak bo verigi restavracij, ki jih nameravajo odpreti po vsem svetu, nadela svoje ime.

Gre za zamisel poslovneža Luciana Cimmina, prvega moža modnega holdinga Pianoforte, ki je Lorenovo povabil k sodelovanju. “Oba v srcu nosiva Neapelj in ob sfogliatelli (značilni neapeljski slaščici, op. p.) sva dosegla dogovor,” je povedal za italijanske medije.

Legendarna igralka bo tako obraz in ime verige restavracij Sophia Loren, Original Italian Food (Sophia Loren, izvirna italijanska hrana). Podrobnosti o ponudbi Cimmino sicer ni razkrival, povedal je le, da nameravajo prvega v vrsti lokalov odpreti v Firencah, nato naj bi se širili v Miami, Dubaj, Hongkong in Šanghaj, v Italiji, natančneje v Milanu in Neaplju, pa naj bi odprli tudi picerije Sophie Loren.