Loading...

Supernatural: nov lokal v prostorih nekdanje Magde

Konec prejšnjega tedna so pri ljubljanski pokriti tržnici, na pogorišču nekdanje hipsterske destinacije Magda, odprli nov, natančno in zgledno prenovljen lokal.

Supernatural Naked Food & Wine, kot so ga nekoliko pretenciozno poimenovali, je svetlejši oziroma toplejši prostor od preminule Magde. Lastniki novega lokala so ameriške krvi, zato se ne začudite, če vas bo hostesa na vratih  sprejela v angleščini.

Pa koncept? Nekakšna moderna kombinacija bistroja in vinoteke, v kateri je na voljo vsaj petdeset naravnih, ekoloških oziroma maceriranih vin (od naših imajo trenutno Čotarja in Urbajsa), na svojem mestu sta vsaj dva ducata kraft piv, še bolj zanimiv se zdi izbor koktajlov. V Supernaturalu bo mogoče pojesti tudi kakšno enostavno hrano od zajtrkov do prigrizkov k vinu.

Ponudba novega lokala, predvsem vinski del, je zelo specifična in le upamo lahko, da je Ljubljana dovolj veliko tržišče za tako nišno usmeritev. Kljub veliki medijski pozornosti, ki so je deležna t. i. naravna vina, se pogosto izkaže, da pivcev, ki jih naročajo, niti ni tako veliko.