Loading...

Veliko okušanje modrih pinotov

V Hiši pinotov na posestvu Tilia Estate v Potočah pri Ajdovščini bo 12. junija vodena degustacija modrih pinotov.

Matjaž Lemut, ki bdi nad posestvom Tilia Estate v Vipavski dolini, je eden najbolj prepoznavnih pridelovalcev modrega pinota v regiji, njegova vinska hiša pa slovi tudi kot organizatorka zanimivih dogodkov za ljubitelje vina.

Grand Pinot Noir Tasting

Grand Pinot Noir Tasting, ki bo v soboto, 12. junija, v domači kleti na posestvu Tilia Estate, bo vodena degustacija 12 modrih pinotov. Po dobrodošlici s penino na posestvu se boste lahko sprehodili po vinogradih, kjer Matjaž Lemut neguje to prastaro francosko vinsko sorto, ki velja za najbolj čislano na svetu.

Ogledali si boste klet, ki jo krasi modri diptih kurdskega umetnika Azada Karima, nato pa bo sledil osrednji dogodek v obliki degustacije vin ob zorjenih tolminskih sirih in vinskem sprehodu po vertikali in horiztonali modrih pinotov. Poudarek bo na terroirju, letniku ter premišljeni uporabi vinogradniških in kletarskih tehnik.

Vsa vina Tilia Estate so narejena po načelu MyBio, kar pomeni čim manjšo uporabo enoloških sredstev oziroma pridelavo na sonaravni način. Posebnost junijskega Grand Pinot Noir Tastinga je, da bodo gostom prvič na voljo vsi štirje modri pinoti Tilia Estate različnih zaporednih letnikov.