Loading...

Vinistra bo letos na plaži

Ta konec tedna bo v Poreču Vinistra, največji in najpomembnejši vinski festival na Hrvaškem.

Po enoletnem premoru se hrvaški vinski festival Vinistra ta konec tedna vrača, a tokrat ne bo v dvorani, temveč so ga zaradi epidemioloških ukrepov premestili na obalo pri zalivu Peškera v bližini središča Poreča.

“Nov datum, nova lokacija in veliko veselje nas vinarjev, da bomo kljub novemu negotovemu letu lahko organizirali vinsko prireditev z najdaljšo tradicijo na Hrvaškem. Zdravje in varnost obiskovalcev in vinarjev sta na prvem mestu, zato bomo dosledno upoštevali vse priporočene epidemiološke ukrepe. To je najlepši začetek poletne sezone v Istri, za katerega upamo, da bo boljši kot lani,” je povedal Nikola Benvenuti, vinar iz Motovuna in predsednik Vinistre, združenja vinogradnikov in vinarjev Istre.

Zaradi epidemioloških ukrepov na festivalu letos ne bo povratnih kavcijskih kozarcev, temveč bo vsak obiskovalec, ki bo plačal karto, dobil v dar kozarec in bon za 30 kun, ki ga bo lahko porabil za nakup kakšnega izmed vin v vinoteki, ki bo pred vhodom na prizorišče.

Prireditveni prostor bo v petek, 18. 6., odprt od 15. do 21. ure, v soboto, 19. 6., in nedeljo, 20. 6., pa od 14. do 21. ure.

Foto: vinistra.com