Loading...

Barcaffe odprl svojo prvo espresso akademijo v Zagrebu

Na Hrvaškem so dobili prvo Barcaffe akademijo za bariste.

Akademija v poslovnem središču Zagreba na Radnički cesti 1A je namenjena izobraževanju za bariste in poslovne partnerje, poleg tega pa je na skoraj 300 kvadratnih metrih tudi kavarna, kjer lahko vsi obiskovalci uživajo v skodelici espressa izpod rok najboljših mojstrov.

V kavarni lahko vsi obiskovalci poskusijo vrhunske kavne mešanice Barcaffe espresso, med drugim tudi Barcaffe espresso Single Origin India, kavno mešanico Barcaffe espresso, ki je v letu 2021 na mednarodnem testiranju okusa kav (International Coffee Testing) v Italiji prejela zlato medaljo. To je že 13. zlata medalja, ki so od leta 2001 na tem prestižnem testiranju okusov prejele kavne mešanice Barcaffe espresso.

Posebnost Barcaffe Akademije so kave Single origin iz Etiopije, Kolumbije in Ruande, ki jih tam praži večkrat nagrajeni hrvaški barista Nik Oroši.

Ob otvoritvi Akademije predstavili tudi Barcaffe Barista book

V sodelovanju z Nikom Orošijem je pri pripravi knjige Barcaffe barista book sodelovala celotna ekipa Barcaffe espresso. Poseben doprinos je prispevala tudi razvojna ekipa, marketing in baristi, ki nesebično delijo svoje znanje do popolnega espressa in drugih napitkov na osnovi espressa. Da bi navdušili profesionalce v gostinstvu in vse tiste, ki bodo to šele postali, je v knjigi Barista book predstavljen svet espressa od zrna do skodelice.  

Niko Oroši se je tako pridružil ekipi strokovnjakov Barcaffe espresso – skupini mladih, kreativnih in z znanjem oboroženih ter izjemnih ljubiteljev kave, ki več kot 50-letno tradicijo znamke Barcaffe še najprej peljejo po poti kakovosti in inovativnosti.