Loading...

Bauhausovi paviljoni – večna senca ob vaši hiši

Kot pravijo napovedi, bodo naša poletja v prihodnosti vedno bolj vroča – letošnje naj bi bilo najbolj hladno do konca naših dni. To seveda pomeni, da bo zatočišče v senci brez dvoma postalo najbolj zaželena dobrina naše in tudi prihodnjih generacij.

Ker si pergole ali večjih drevesnih rogoviležev, ki bi nas branili pred sončnimi napadi, zaradi prostorske stiske pogosto ne moremo privoščiti, nam ne preostane drugega, kot da se zatečemo pod premični sončnik ali v hišo, ohlajeno s pomočjo klime, zagrnjenih zaves ali zaprtih polknic. Žal pa nas v notranjosti kljub vsemu udobju ne more nežno pobožati osvežujoč vetrc in nas ohladiti na naraven način, kot nas lahko v senčnem zavetju vrta pod košatimi drevesi.

Če si torej želimo sence zunaj našega bivališča, nam ne preostane drugega, kot da se zatečemo v Bauhaus in izberemo trajnostno rešitev za pribežališče pred soncem v obliki paviljona – v atriju, ob hiši ali na vrtu. Paviljon je lahko manjši ali večji, s platneno ali lamelno aluminijasto streho, z možnostjo odpiranja in zapiranja.

Številni paviljoni najvišjega cenovnega razreda imajo strehe, ki so odporne na UV žarke, zato boste za razliko od šotorov, šotorskih platen in sončnikov varni pred žgočim soncem, trdna in kakovostna konstrukcija pa vas bo varovala tudi pred poletnimi plohami ali nevihtami, pred jesenskim deževjem in celo zimskimi padavinami.

Bauhausovi paviljoni v različnih dimenzijah, na primer Paragon Florida ali St. Tropez, pa ne nudijo zgolj varnega zatočišča pred soncem in dežjem. Njihov sodobni in elegantni videz bo nedvomno polepšal podobo vašega atrija ali vrta, varen prostor pred vsemi vremenskimi nevšečnostmi pa bo družini, prijateljem in znancem na voljo prav vse dni v letu.

Strehe paviljonov St. Tropez, ki so tako kot konstrukcije narejene iz najbolj kakovostnih materialov, lahko po mili volji in potrebi odpirate ali zapirate ter s tem uravnavate dostop vetra in svetlobe v notranjost paviljona kar prek daljinskega upravljalnika. Pri nekaterih je dodana še LED razsvetljava, ki poskrbi za veličasten videz vaše nove večnamenske pridobitve tudi v mraku ali v trdi temi.

Poleg tega vam za postavitev večne sence ob vaši hiši ali v atriju ne bo treba klicati na pomoč gradbenega podjetja – zavihali boste le lastne rokave, saj ob enostavnih ilustriranih navodilih paviljon brez težav postavita dve osebi. Družinski člani, prijatelji in znanci pa bodo seveda dobrodošli, ko bo v novi amfiteater treba prinesti vašo vrtno garnituro, morda še plinski ali Kamado žar oziroma njunega tovariša, ki se ogreva na oglje. Paket poleg vseh ključnih delov vsebuje tudi komplet vijakov za sidranje, priporočljivo pa je, da vaš novi senčni raj postavite na stabilno in ravno površino iz lesa ali betona.