Loading...

Vrtno pohištvo – obvezna oprema domačega raja

Tisti, ki imajo lastne hiše z vrtovi ali atriji, pravijo, da ni nič lepšega kot posedati za mizo v senci domačega košatega drevesa in zreti v modro nebo ter poslušati čivkanje ptic ali drgnjenje krilc različnih primerkov iz sveta kraljestva žuželk.

Čeravno nimajo vsi te sreče, da bi lahko posedali na hišni trati in uživali v blaženem miru domačega atrija, imajo morda možnost, da si pričarajo lastno oazo na balkonu svojega bloka ali stolpnice. Pa naj bo spomladi in poleti za jutranji obed, kosilo, popoldanski počitek, za večerjo v soju romantičnih sveč oziroma sončnih svetil, ali morda jeseni in pozimi, ko bodo vse oblike vrtnih in balkonskih miz ter sedišč primerne tudi za hiter odmor s priložnostjo za globok vdih ohlajenega zraka ali cigaretnega dima.

Da boste kot ljubitelji vrtnega paradiža resnično uživali v idili lastnega doma, se je seveda pametno oborožiti s čim bolj udobno in vašemu modnemu slogu primerno opremo. Naj bodo to vrtne garniture, lounge seti, balkonske garniture, ležalniki, gugalniki, posamezne mize, mizice in stoli, zunanje zofe ali fotelji ter seveda nočni idili primerna svetila vseh vrst.

Za ta sproščeni domači eldorado vam sploh ni treba iti daleč – le do najbližjega Bauhausa se morate zapeljati in že bo vaš najljubši kotiček miru opremljen po zadnji modi in po vseh zapovedih varčnega družinskega nakupa. To so lahko vrtne sedežne garniture za dve osebi, za štiri, šest ali celo devet oseb.

Če imate morda še številčnejšo družino in se vaši najboljši prijatelji, znanci in sorodniki pogosto povabijo na obisk, se seveda lahko oborožite z dodatnimi stoli, mizami in sedišči vseh vrst. Tako garniture kot lounge in balkonski seti ter posamezni elementi se bodo kot naročeni zlili z okolico vašega vrta, atrija, terase ali balkona.

Ni odveč poudariti, da so kompleti, bodisi narejeni iz kovine, lesa ali stekla, izdelani po najvišjih standardih in iz materialov najvišje kakovosti. V Bauhausu dobite celo vrtne garniture s senčnikom tako velikega premera, da vas bo varoval pred kakršnimkoli sončnim udarom ali poletno nevihto.

Vsa ogrodja miz in stolov so izjemno stabilna ter robustna, blazine stolov in foteljev pa so celo vključene v nabavno ceno, da vam ne bo treba nakupovati ali po naročilu izdelovati dodatnih elementov za udobnejše sedenje in ležanje. Večina sedežnih garnitur in lounge setov je namreč narejena tako, da omogoča kombinacije različnih elementov in sestavljanje v slogu lego kock, eleganten videz vseh garnitur ter posameznih elementov pa bo zagotovo še polepšal vaš vrt, atrij, balkon ali teraso.

Če organizirate večjo zabavo, bo za vas idealna rešitev gasilska garnitura, s katero ste se gotovo že pobližje seznanili na kakšni gasilski ali planinski veselici. Vse tovrstne garniture so izdelane iz kakovostnega lesa in stabilnega kovinskega ogrodja, vzdrževanje pa je izredno enostavno. Preprosto jih očistite z vlažno krpo, zložite in shranite v garažo, klet ali na podstrešje; hvaležne vam bodo tudi prihodnje generacije, saj bodo lahko brez skrbi pripravljale priljubljene piknike za prijatelje in znance.

Za tiste vrtne hedoniste, ki prisegajo na drugačno silo težnosti, so na voljo tudi viseči stoli in gugalnice, ki vas ne bodo zgolj zazibali v lahkoten spanec po kosilu ali večernem opazovanju zvezd, temveč vam bodo pričarali doživetje, primerljivo s katerokoli rajsko plažo tega sveta kar na domačem vrtu, v atriju ali na balkonu.

Za bolj romantične duše pa je v vseh Bauhausih v Sloveniji na voljo izredno široka paleta svetil na baterijski, sončni ali električni pogon, ki vam bodo popestrila tako najbolj vroče kot temperaturno bolj blage večere.