Loading...

Največji pijanci so Avstralci

Mednarodna anketa, ki so jo opravili na spletnem portalu Global Drug Survey, je pokazala, da so se v letu 2021 največ opijali v Avstraliji.

V anketi je sodelovalo 32 tisoč ljudi iz 22 držav, izpraševalci pa so jih zasliševali o tem, kako pogosto in v kakšnih količinah uživajo alkohol.

Top 10 držav po zlorabi alkohola

  1. Avstralija
  2. Danska
  3. Finska
  4. ZDA
  5. Združeno kraljestvo
  6. Kanada
  7. Irska
  8. Francija
  9. Švedska
  10. Nizozemska

Po statistični analizi je bil povprečen prebivalec Avstralije opit sedemindvajsetkrat na leto, kar je skoraj dvakrat več od globalnega povprečja, ki znaša petnajstkrat na leto. Pokazalo se je, da so Avstralci v povprečju pili alkoholne pijače dvakrat na teden, zelo pijani pa so bili približno vsakih štirinajst dni.

Po pogostosti pijanosti so sicer Avstralce presegli Francozi, ki so se lani napili trikrat na teden, a so bili Avstralci “boljši” v številu klicev reševalcev zaradi pretirane opitosti.

Slovenci v anketi niso sodelovali, o pivskih navadah so spraševali pivce iz Nemčije, Nove Zelandije, ZDA, Avstralije, Francije, Velike Britanije, Avstrije, Madžarske, Nizozemske, Švice, Finske, Irske, Danske, Brazilije, Mehike, Belgije, Romunije, Kanade, Španije, Švedske, Poljske in Italije, niso sodelovali.

Foto: Pixabay