Loading...

Brda razglasili za najboljšo vinsko turistično destinacijo

V Apuliji so ta teden pod okriljem mednarodne revije Food and Travel Italia, ki izhaja v 18 državah, podeljevali nagrade za najboljša vina in vinsko-turistične pokrajine.

Tekmovanje je sicer osredotočeno zgolj na italijanske regije, je pa v mednarodni konkurenci kot najboljša vinsko-turistična destinacija dobila v roke nagrado delegacija iz Goriških brd. Zmagovalce so sicer izbirali po ocenah strokovnjakov s področja enologije ter urednikov in bralcev revij Food and Travel Italia in Wine and Travel.

Zmagala strategija povezanosti kmetijstva in turizma

Nagrado je za Goriška brda iz rok priznanega italijanskega sommelierja, gastronoma, radijskega ter TV-voditelja Andrea Amadeija prevzela direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec, ki je ob tej priložnosti povedala: “Zelo smo veseli in počaščeni, da smo prejeli to prestižno nagrado. V Brdih že desetletja sledimo zastavljeni strategiji, ki postavlja v ospredje tesno povezanost turizma in kmetijstva. Preplet vseh aktivnosti bodisi lokalnih proizvajalcev in ponudnikov ter našega zavoda in občine se odražajo v uspešni in svetovno prepoznavni turistični vinski destinaciji. Nagrada za najboljšo mednarodno turistično vinsko destinacijo potrjuje našo zavezanost in našo dolgoletno vizijo ter željo po ustvarjanju turističnega produkta odličnosti na področju vinskega turizma.”