Loading...

Novi vinski bari v Brdih

Nemalokrat smo tarnali, da imajo Goriška brda kot ena naših paradnih vinskih regij občutno premalo lokalov, posvečenih vinu. V zadnjem času se je to občutno popravilo.

Vino na meji

Prejšnji vikend se je v Vipolžah, na nekdanjem mejnem prehodu z Italijo, odprl nov vinski bar, primerno poimenovan Konvin (konfin in vino, kajne). Lahko bi rekli, da gre za vinsko podružnico novogoriške Fabrike, za lokalom namreč stoji ista ekipa, ki v Vipolžah napoveduje pestro ponudbo vin na kozarec. S poudarkom na briških, jasno.

Vinoteka Brda iz Dobrovega v Šmartno

Nedolgo nazaj je vinski bar dobilo tudi Šmartno, tja se je z Vinoteko Brda preselil vodja nekdanje vinoteke na gradu Dobrovo, v prostorih katere zdaj zorijo prestižne linije Kleti Brda.

Sprehod po vinih največje briške kleti

Briška zadruga je sicer na gradu Dobrovo še pred pandemijo odprla vinoteko Dom rebule, medtem ko je za ljubitelje njihovih vin morda še bolj zanimiv vinski bar ob njihovi vinoteki na Dobrovem, kjer je mogoče ob rebuli pregledati in preveriti praktično vsa vina Kleti Brda.

Šampanjski bar na Plešivem

Ne nazadnje pa med novejšimi vinskimi bari v Brdih velja omeniti še Tavarneto, vinski oziroma celo šampanjski bar, ki so ga odprli trije bratje iz vinske družine Bužinel.

Ob domači gostilni, enem najbolj priljubljenih briških naslovov za morsko hrano, so odprli vinski bar, kjer ob hišnih in drugih briških vinih posebno pozornost posvečajo šampanjcem.