Loading...

Restavracija z najlepšo teraso v Benetkah je zdaj v lasti Billa Gatesa

Legendarni beneški hotel Danieli ima novega lastnika, hotelsko skupino Four Seasons, katere večinski lastnik je ustanovitelj Microsofta.

Hotel Danieli velja za najstarejši hotel v beneški laguni, nedvomno pa je to eden najslavnejših hotelov na svetu. Tam so spali velikani umetnosti, kot so Goethe, Dickens in Maria Callas, bil je prizorišče hollywoodskih spektaklov, kot je bondiada Casino Royale, predvsem pa ima restavracijo z najlepšo teraso v Benetkah.

Ob vseh teh superlativih pa je bilo v zadnjih letih jasno, da Danieli potrebuje svež veter, predvsem v obliki prenove. To namerava zdaj zagotoviti nov lastnik, hotelska skupina Four Seasons, za katero stojita milijarder Bill Gates ter savdski princ Al Waleed bin Talal.

Po poročanju časopisa Corriere della Sera bo prenova hotela Danieli trajala do leta 2024, v dela pa bodo vložili 30 milijonov evrov. Za nov videz hotela, ki bo po prenovi imel 200 sob, bo poskrbel francoski notranji oblikovalec Pierre-Yves Rochon.

Danieli je bil pred Four Seasons del hotelske verige Marriott, sicer pa se ponaša z 200-letnim neprekinjenim delovanjem. Hotel obsega kar tri zgradbe, palačo Dondolo iz 14. stoletja, palačo Casa Nuova iz 17. stoletja in palačo Danieli Excelsior iz 19. stoletja.