Loading...

Kuhar papežev razkriva njihove najljubše jedi

Kuharski mojster, ki že več kot dvajset let skrbi za prehrano papežev, je zdaj razkril najljubšo hrano zadnjih treh katoliških poglavarjev.

“Hrana govori tistim, ki jih postrežemo, in tistim, ki jo pripravljajo, a pravo veselje je v tem, da jo delimo,” je za spletni portal Aleteia dejal Sergio Dussin, kuhar zadnjih treh papežev.

Dussin je star 65 let, prihaja iz Trevisa, zadnjih dvajset let pa je preživel v Vatikanu, v kuhinji papeške rezidence. V intervjuju je obelodanil, katere so najljubše jedi zadnjih treh papežev. “Papež Janez Pavel II. je oboževal šparglje, papež Benedikt XVI. se ni mogel odreči rezini torte Sacher, papež Frančišek pa rad jé kruh in dober sir ali pico,” je povedal dolgoletni poglavar vatikanske kuhinje, ki za pripravo jedi, kot je naznanil, uporablja sezonske sestavine, ki prihajajo predvsem iz Benečije.

Ravioli papeža Frančiška

Papežev kuhar ima sicer tudi lastno restavracijo Al Pioppeto v Vicenzi in v kateri ima prav tako na jedilniku, jed posvečeno papežu Frančišku. “Frančišek je pravi gurman, rad ima dobre testenine in fižol, kruh in polento ter sire iz Merana. V moji restavraciji pa so na jedilniku ‘ravioli papa Francesco’, domače testenine polnjene s tradicionalnim sirom in špehom iz Asiaga,” je dejal Dussin.

Foto: Facebook/Sergio Dussin