Loading...

Nova azijska restavracija in Kruhkerija v Ljubljani

Kot smo že navajeni, se celo v kriznih časih v naših večjih mestih in turističnih centrih jeseni odpirajo novi lokali, ki naj bi potešili lakoto domačih gostov, potem, ko tuji počasi zapustijo naše kraje.

V Ljubljani, kjer se obeta, da bomo dobili pravo francosko slaščičarno, perujsko restavracijo in pekarno Ane Roš, sta se v zadnjem času prav zares že odprla dva nova lokala.

Prvi je na Trubarjevi v lično urejeni zgradbi, kjer je bila do zdaj Centralna postaja, lokal z nedoločljivim slogom. Namesto njega je nastal Bamboo, restavracija, ki naj bi stregla azijske “fusion” jedi. Ob našem prvem obisku pretirane fuzije nismo opazili, ampak je njihova Azija obsegala le japonsko kuhinjo – juha miso, suši in sašimi.

Nekoliko iz središča mesta, v pritličju poslovne stavbe Slovenijales, kjer so imeli pred koronsko krizo velike kulinarične načrte s projektom Slovely, kombinacijo več kulinaričnih ponudnikov, pozneje pa še s podružnico picerije Verace, se je zdaj odprla Kruhkerija Gorjanc. V podružnici uspešnice iz Hotemaž svojih kruhkov seveda ne prodajajo samo za domov, temveč si jih je mogoče privoščiti tudi na terasi s pogledom na Dunajsko cesto.