Loading...

Novosti v Ljubljani: Zlata ribica je postala Balthazar, Sorbara pa Beštija

Očitno se bliža poletje, ko imajo naši gostilničarji največ dela in kot običajno se v tem času odpirajo nove ali zgolj prenovljene restavracije in lokali. Dve novosti smo v zadnjem času opazili v središču Ljubljane.

Na Ribjem trgu, kjer je ob popularnih Pop’sovih burgerjih in TaBarju še nekaj manjših lokalov, se namesto Zlate ribice odpira Balthazar. Očitno prenovljen lokal naj bi ponujal manj klasičnih slovenskih jedi kot Zlata ribica, bolj naj bi se vrtel v krogu modernejše mednarodne ali kar evropske kuhinje, s testeninami in konkretnimi mesninami.

Svojo podobo je spremenila tudi Sorbara na Gallusovem nabrežju, ki je ponujala predvsem prestižne mesnine. Če smo prav razumeli, so steakhouse z imenom Sorbara vred preselili na lokacijo nekdaj popularne Špajze, v prostorih ob reki pa zdaj deluje Beštija.

V nekdanjih prostorih Sorbare zdaj domuje Beštija.

V Beštiji so sicer obdržali nekaj mesnih klasik iz Sorbarine ponudbe, sicer pa imajo predvsem pice in testenine ter kakšen tatarski. Za vsakogar nekaj, torej. Mimogrede, hišna vinska klet je Dobuje, pomagata še Jakončič in Klinec.