Loading...

Nove Michelinove zvezdice za Nemce

Michelin je predstavil svežo izdajo vodnika za Nemčijo, v kateri ima ta država največ restavracij z Michelinovimi zvezdicami do zdaj.

Po letih negotovosti zaradi pandemije koronavirusa imajo nemški gostinci razlog za optimizem – v Michelinovem vodniku za Nemčijo 2022 je kar 327 nemških restavracij dobilo eno, dve ali tri zvezdice.

Najvišje priznanje, tri zvezdice, ima odslej devet nemških restavracij, med njimi je novinka schanz. restaurant. v Piesportu v Mozeli, najbolj znani nemški vinski regiji.

Med restavracijami s po dvema zvezdicama, skupno jih je zdaj 46, je osem novih: ES:SENZ (Grassau), etz (Nürnberg), Tohru in der Schreiberei (München), Atelier (München), Tantris (München), 100/200 Kitchen (Hamburg), LOUIS Restaurant (Saarlouis) in Speisemeisterei (Stuttgart).

Po eno zvezdico ima v novem Michelinovem vodniku za Nemčijo 272 restavracij (31 novih), 297 restavracij ima oznako Bib Gourmand (18 novih), 61 restavracij (11 novih) pa zeleno Michelinovo zvezdico, ki jo podeljujejo za trajnostno usmerjenost.

Preberite še:

Foto: schanz. restaurant.