Loading...

Najdražja večerja na svetu za Roberta De Nira

Večer šestih zvezdnikov: enega hollywoodskega in petih kulinaričnih, ki so prvemu skuhali večerjo, kakršna se zgodi le enkrat v življenju.

Robert De Niro je ta teden v Madridu užival v večerji, ki so jo označili kar za najdražjo na svetu. Pravzaprav nihče točno ne ve, koliko je stala, je bila pa nedvomno edinstvena: igralcu jo je namreč pripravilo pet izmed največjih kuharskih zvezdnikov: Quique Dacosta, Joan Roca, Mauro Colagreco, Martín Berasategui in José Andrés.

V čemu je kleč? V promociji kulinaričnega kongresa Madridfusión, ki bo v španski prestolnici med 28. in 30. marcem, njegov ambasador pa je Robert De Niro, ki je na to pristal v zameno za – večerjo.

Kaj je torej De Niro jedel? V kraljevem apartmaju madridskega hotela Mandarin Oriental so jima z njegovo partnerico Tiffany Chen menda postregli meni s 14 hodi in dvema sladicama, med drugim bele šparglje s tartufi in škampi, mariniranimi v riževem kisu, ki ga sam dela Juan Roca, pa millefeuille z dimljeno jeguljo, gosja jetra z mlado čebulo in zelenim jabolkom ter rdečo peso z omako jesetrovega kaviarja.