Loading...

Mojstri kave, odprte so prijave na regijski Barista Cup

Barcaffè je odprl prijave na prestižni Barcaffè Barista Cup, kjer bodo 1. oktobra v zagrebški Barcaffè Akademiji podelili naziv najboljšega barista v regiji.

Če se želite pomeriti v umetnosti “latte arta” in videti, kako to počnejo najboljši, pridobiti novo znanje in spoznati največje strokovnjake na področju priprave kavnih napitkov, se do 1. septembra na spletni strani www.barcaffe.si/baristacup prijavite na regijsko tekmovanje Barcaffè Barista Cup.

Po pregledu prispelih prijav bo žirija iz Hrvaške, Slovenije in Srbije izbrala tri najboljše predstavnike. Šest finalistov bo oktobra v živo pripravilo dva espressa, dva vzorca latte art in dva kreativna napitka – kavna koktejla.

Trije Slovenci v žiriji

Finalno tekmovanje bo 1. oktobra v zagrebški Barcaffè Akademiji, izobraževalnem centru za bariste in pripadajoči kavarni za vse ljubitelje vrhunskega espressa. Del žirije bo obarvan tudi slovensko, v njej so barista Barcaffè Aleš Gorenc, nedavni državni prvak slovenskega Barista Cupa, Renata Kočevar, državna prvakinja v latte artu, in Peter Ševič, strokovnjak za specialty kave.

Zmagovalec regijskega tekmovanja bo prejel prestižno izobraževanje L.A.G.S (Latte Art Granding System), vse udeležence pa čakajo tako denarna nagrada kot druga dragocena izobraževanja.