Loading...

Petkova vinska zabava v Novi Gorici

Na zadnji petek v avgustu se pred hotelom Park v Novi Gorici obeta sproščeno druženje in spoznavanje vin iz primorskih vinskih kleti, čas je namreč za festival Park Wine Party. Za kulinariko bodo poskrbeli Hitovi in gostujoči kuharski mojstri. Novost in posebno doživetje letošnjega festivala bo vodena degustacija v družbi aktualnega sommelierskega državnega prvaka.

Primorski vinarji se v teh dneh lotevajo še zadnjih priprav pred začetkom letošnje trgatve. Nekateri so sicer že pričeli obirati grozdje, ki ga bodo povečini namenili pridelavi osnovnih vin za penine, drugi zaključujejo s stekleničenjem predhodnih letnikov vin. Glavnina se jih v teh dneh ozira v nebo in spremlja vremenske napovedi, v upanju na vsaj nekaj prepotrebnih padavin.

O tem, kakšne so razmere v vinogradih, kako kaže z letošnjo bero grozdja, kaj se je v zadnjih dveh letih spremenilo v dinamiki povpraševanja na trgu, se bodo obiskovalci festivala Par Wine Party lahko neposredno pozanimali pri pridelovalcih vin iz vseh štirih primorskih vinorodnih okolišev, ki bodo na degustaciji ponudili več kot 60 različnih vzorcev vin

Na pobudo organizatorjev, ekipe Hotela Park, bodo vinarji med izbranimi vini v pokušino vključili tudi peneča se vina ter vina lokalnih, tradicionalnih in avtohtonih sort iz tega prostora, ki bodo kot posebnosti nedvomno spodbudile zanimanje obiskovalcev. Ti bodo tudi tokrat lahko oddali svoj glas in sodelovali pri izboru najljubšega vina večera.

Degustacija z državnim prvakom

Posebna priložnost se letos obeta vsem zvedavim ljubiteljem vin, ki bodo lahko izkoristili možnost 45-minutne vodene degustacije v družbi najboljšega slovenskega sommelierja, Valentina Bufolina. Degustacija bo potekala v zaključenem krogu, udeleženci pa bodo lahko spoznali osnove degustacije, postopke pridelave različnih tipov vin, odkrivali vinske posebnosti posameznih vinorodnih okolišev (stare in tradicionalne sorte) ter skupaj s sommelierjem v praksi poiskali primere spajanja vina in hrane. Udeležba na vodeni degustaciji stane 10 evrov, številno mest je omejeno, potrebna je predhodna prijava.