Loading...

Prosecco s podpisom Kylie Minogue gre za med

Rožnati prosecco iz linije vin Kylie Minogue je eno najbolj prodajanih vin na Otoku.

Imajo svoje parfume, linije oblačil in kozmetike, nekateri imajo svoje blagovne vina ali žganih pijač. Ena bolj uspešnih zvezdniških eminenc, ki so svoje dobro ime in podobo posodile vinskemu svetu, je avstralska pevka Kylie Minogue. Letos praznuje drugo obletnico, odkar je na trg prišel prosecco z njenim podpisom – Kylie Minogue Prosecco Rosé.

Roza mehurčke za avstralsko pop senzacijo, ki je na sceni že od osemdesetih naprej, pridelujejo na posestvu Zonin, ki velja za enega najbolj znanih pridelovalcev prosecca, v rokah iste družine pa je že sedem generacij.

Kylie je s svojo utekočinjeno sorto glera, iz katere se prideluje prosecco, nemudoma osvojila angleški trg, ki je sicer znan kot trg, na katerem požlampajo največ penečih vin.

V kategoriji roséjev je celo na prvem mestu po prodaji, od premiere leta 2020 so prodali 3,5 milijonov steklenic njenega rožnatega vina zgolj v Združenem kraljestvu, v ostalih državah, brez ZDA, pa še dodatnih 1,5 milijona. Cena za lično oblikovano buteljko se giblje med 13 in 30 evrov.

Verjetno bo v bližnji prihodnosti prodajna številka še višja, v reviji Decanter so namreč poročali, da je pred dnevi s pompozno zabavo v newyorškem hotelu Carlyle najavila začetek prodaje svojega rožnatega prosecca tudi na ameriškem trgu.