Loading...

V eni minuti pojedla 19 piščančjih medaljonov

Hitrostno goltanje hrane je nedvomno med bolj priljubljenimi načini pridobivanja naziva svetovni rekorder.

Čeprav se zdaj bolj kot kdaj koli poudarja, da je treba jesti zdravo in uravnoteženo, še vedno ne manjka tekmovanj v hitrostnem goltanju hrane. Bahati se, kaj vse zmore človeško telo, se tistim najvzdržljivejšim pač finančno obrestuje.

Pred dnevi je enega takšnih rekordov postavila Angležinja Leah Shutkever, ki jo mediji opisujejo kot profesionalno jedko in seveda priljubljeno spletno vplivnico ter ponosno lastnico kar 27 uradnih svetovnih rekordov v povezavi s prehranjevanjem. Med drugim je ponosna lastnica rekorda, kako hitro je vase zbasala tri angleške sladko-slane pite, hitreje od kogarkoli je pogoltnila tudi tri okisana trdo kuhana jajca, prav tako je zmagala v kategoriji največ pojedenih slezovih kolačkov (marshmallows) v eni minuti brez pomoči rok.

V najnovejšem podvigu, ki so ga zabeležili uradni Guinnessovi sodniki, pa je v eni minuti zmazala skoraj celo škatlo oziroma devetnajst od dvajsetih McDonald’sovih piščančjih medaljonov oziroma McNuggetsov, kar jo je katapultiralo na sam svetovni vrh v tej kategoriji. Že pred tem je podrla rekord v številu zaužitih medaljonov v treh minutah.

Leah je seveda poleg sodnikov s tem vrhunskim dosežkom navdušila še svojih 174 tisoč sledilcev na Instagramu, sama pa je po končanem rekordnem obedu javnosti sporočila, da ji po vsakem tovrstnem podvigu zraste samozavest.