Loading...

Rekordna piramida iz šampanjskih kozarcev

V Dubaju so podrli Guinnessov rekord v postavljanju piramide iz kozarcev za šampanjec.

Piramida, sestavljena iz 54.740 kozarcev za šampanjec, velja za novo svetovno rekorderko. Ob praznovanju novega leta so jo v sodelovanju s šampanjsko hišo Moët & Chandon postavili v dubajskem hotelu Atlantis The Palm in z njo premagali španski oziroma madridski piramidni stolp iz leta 2017, ki je bil sezidan iz 50.116 kozarcev.

Kot so izmerili Guinnessovi sodniki, je bil nov rekordni šampanjski stolp visok impresivnih 8,2 metra, za sestavljanje pa je 55 ljudi potrebovalo celih pet dni. Kot je povedal Guinnessov delegat, ki je po uradni dolžnosti spremljal gradnjo šampanjskega stolpa, je za takšno gradnjo potrebno pametno načrtovanje do zadnje podrobnosti, veselilo pa ga je, da je bil lahko priča takšnemu spektakularnemu dogodku.

Kozarci, iz katerih je bil šampanjski kolos zgrajen, so šli v reciklažo, iz jih bodo v bližnji prihodnosti narejeni novi kozarci, iz katerih bodo gosti hotela, v katerem je 1.548 sob in suit, lahko uživali v novih letnikih francoskih mehurčkov. Dubajski hotel Atlantis The Palm je nasploh znan po svojevrstnem luksuzu, v okviru katerega so tudi podvodne sobe, iz katerih je mogoče opazovati morske pse v živo, za konec letošnjega leta pa napovedujejo naskok na nov piramidni rekord.