Loading...

Novo v Ljubljani: The Restaurant v The Hotelu

V Stari Ljubljani, kakšnih 200 metrov od mestne hiše proti Starem trgu, so pred kratkim odprli nov, natančno urejen hotel z enostavnim imenom The Hotel in podobno preprosto poimenovano restavracijo.

Moderno preurejena zgradba je očitno zahtevala veliko denarja in energije, rezultat pa je ena lepših hiš v Stari Ljubljani, v kateri so ob hotelu odprli tudi restavracijo. Ne nazadnje naj bi bili lastniki isti ljudje, ki stojijo tudi za Sokolom, ljubljansko turistično gurmansko atrakcijo v narodnih nošah in napevih.

Ime nove restavracije je seveda enostavno kot ime hotela, rečejo ji The Restaurant in ima v simpatičnem prostoru celo kamin oziroma peč, ki jo izkoriščajo za peko prestižnih in razmeroma dragih mesnin.

V pomoč jim je solidna, ne predraga vinska karta, ki na kozarec ponuja celo šampanjce, sicer pa se na njej najde kar nekaj etiket z vsega sveta. Seveda tudi iz Slovenije, med katerimi kraljuje bogata zbirka iz največje briške kleti.

Upajmo, da bodo v tempu, ki so si ga zastavili, zdržali kar se da dolgo in da ne bodo popuščali v ponudbi, kar se spričo navala turistov z nizkimi pričakovanji v tem delu Slovenije lahko hitro pripeti.