Loading...

Prva slovenska vinoteka v Gani

Po tem, ko so v začetku marca letošnjega leta v Gano pospremili prvi kontejner svojih vin, je klet Vinakoper pretekli petek v ganskem glavnem mestu Akra odprla svojo prvo vinoteko.

“Afriški trg je velik izvozni potencial, še posebej zato, ker se kultura pitja vina pri njih šele razvija. V Vinakoper tako na trg vstopamo širše in gradimo tako prepoznavnost izjemnosti in kakovosti vin slovenske Istre, želimo pa doprinesti tudi k izobraževanju, torej poznavanju, razumevanju in tudi spoštovanju vrhunskih vin,« je povedal Borut Fakin, direktor Vinakoper, “zato ob naši prvi vinoteki v mestu Akra predstavljamo tudi degustacijski prostor za druženje, spoznavanje vin, tudi šolanje.”

V Gani imajo radi sadna, aromatična vina

Če gre verjeti prvim odzivom kupcev, v Gani pritegnejo predvsem sadna, aromatična vina. Tako sta med bolj priljubljenimi vini Vinakoper muškatna penina in penina refošk iz linij penin Capris, zelo radi pa posežejo tudi po ostalih rdečih vinih ponudbe Vinakoper. Danes lahko kupci v Gani izbirajo med sedmini vini linije Koper (sivi pinot, malvazija, refošk, cabernet sauvignon, merlot in shiraz) ter štirimi peninami Capris (cuvée, refošk , muškat in rose).