Loading...

Vino meseca: Intro 2020

Po nekaj letih priprave in delne obnove vinogradov je družina Brodnjak leta 2020 ustekleničila približno šest tisoč steklenic svojega prvega vina, ki ga je kot novinca poimenovala Intro.

Gre za vino sorte sauvignon blanc, ki odlično odraža kakovost rastišča in je v zadnjih letih paradni konj haloških vinogradnikov. Brodnjakovi, ki vina prodajajo pod blagovno znamko Familija, na svojem posestvu trenutno obdelujejo približno 18 hektarjev vinogradov, pri čemer izstopa deset hektarjev terasastih vinogradov na vinogradniški legi Veliki vrh, od koder so vedno prihajala najkakovostnejša haloška vina.

Značilnosti:

  • stil vina: sauvignon blanc
  • država: Slovenija
  • regija: Haloze
  • volumen: 0,75 l
  • stopnja alkohola: 13,5%

Intro 2020 je pridelan iz sorte sauvignon blanc, ki izjemno dobro uspeva na vinogradniških legah Velikega Vrha v Halozah. Po kratki 12-urni maceraciji in fermentaciji z nadzorom temperature je 40 odstotkov vina sedem mesecev zorelo na finih drožeh v enkrat rabljenih 225-litrskih sodih iz francoskega lesa, 60 odstotkov pa v 3000-litrski inoks posodi. Z uporabo dveh zorilnih metod in izjemno kakovostjo grozdja je nastalo polno in kompleksno vino, ki pa deluje elegantno in sveže ter je izjemno sočno in pitno.

Ujemanje s hrano:

morski krožniki, sladkovodne ribe, jedi iz špargljev, zelenjavne rižote, testenine, nežnejše meso.

Cena:

17,90 €, na prodaj v vinoteki eVino in spletni trgovini evino.si.