Loading...

Najboljše, kar lahko ponudi Štajerska, prihaja v Ljubljano

Štajerski vinarji vabijo na prvi festival vin Best of Štajerska, ki bo 18. aprila v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Na dogodku se bodo predstavili vrhunski vinarji iz vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija, od katerih bo vsak obiskovalcem ponudil po tri najboljša vina iz svoje kleti. Ob tem bo predstavljena tudi štajerska kulinarika, manjkal pa ne bo niti glasbeni program.

Projekt Best of Štajerska promovira štajerska vina v slovenskem prostoru in širše ter predstavlja Štajersko Slovenijo kot aktivno, kulinarično in turistično izjemno destinacijo.

Štajerska Slovenija je največji vinorodni okoliš v Sloveniji, obsega 7.329 hektarjev zelo razgibane pokrajine s strminami v Halozah, terasami v Ljutomersko-Ormoških goricah ter Radgonsko-Kapelskimi goricami, ki se spuščajo v Panonsko nižino. Kot posebnost pa tu kraljuje Maribor, ki se lahko pohvali z vinogradom sredi mesta in najstarejšo trto na svetu – žametovko oziroma modro kavčino, ki ljubitelje vina razveseljuje že več kot štiri stoletja.

V Festivalni dvorani v Ljubljani bodo 18. aprila predstavljena najboljša bela, rdeča in peneča vina Štajerske, ob vinskem programu pa jih bodo spremljali tudi predstavniki kulinarike in doživetij iz Štajerske, ki bodo predstavili svojo ponudbo in obiskovalce popeljali skozi edinstvene okuse in vonjave regije.

Foto: Unsplash