Loading...

Mariborska kavarna na ljubljanski tržnici

Na gostinski sceni se je spet zgodilo nekaj premikov.

Spet lahko poročamo o nekaterih večjih ali manjših spremembah na gostinskih terenih naše prestolnice. Zanimiva vest prihaja iz Maxijeve stavbe nasproti slovenskega parlamenta, kjer iz Maxima, ene najboljših slovenskih restavracij, odhaja dolgoletni vodja kuhinje Peter Kovač, za mnoge najbolj nadarjen slovenski kuhar.

Kakšni so razlogi za njegov odhod iz Maxima in kam bo odšel, ni povsem jasno, podobno kot ni jasno, kdo bo novi glavni kuhar v verjetno najbolj prestižni ljubljanski restavraciji. Očitno slovenski postkoronski gostinski trg postaja vse bolj turbulenten.

Dokaz za to je tudi hiter odhod trgovine Ane Roš, ki jo je na pokriti ljubljanski tržnici razvila skupaj s trgovsko verigo Tuš. Trgovino so že pred časom zaprli, namesto nje pa so zdaj ambiciozni mladi fantje in dekleta s Štajerske odprli kavarno, pražarno in prodajalno kave HiKoFi, ki ima sicer centralo v Mariboru na Tyrševi ulici.

No ja, na tržnici očitno vseeno ne bo šlo brez Ane Roš, vsaj na premierni petek Odprte kuhne smo imeli priložnost na stojnici poskusiti njene pekovske dobrote.

Ob tem pa smo te dni izvedeli tudi za spremembo tik čez hrvaško mejo v Istri. V Zambratiji so zaprli Pergolo, po našem mnenju najboljšo istrsko restavracijo. Po novem naj bi lastnik restavracije Fabricio Vežnaver v sodelovanju z dalmatinsko trgovsko verigo Tommy začel razvijati različne slaščičarske in pekovske ter mesne produkte, kar mu bo menda pobralo ves čas, ki ga je prej namenjal restavraciji.