Loading...

Se Atelje, kot ga poznamo, poslavlja?

Na ljubljanski kulinarični oziroma gostinski sceni je prišlo do nekaj sprememb.

Vse glasnejše so govorice, zdaj že kar trditve, da bo prestižna restavracija Atelje, prva Michelinova zvezdica v Ljubljani, spremenila svoj koncept in postala bistro. Kakšen, ni povsem jasno, bi si pa upali ugibati, da bo šel Atelje bo stopinjah sestrske restavracije Breg v Stari Ljubljani, ki menda kaže veliko boljše rezultate.

Ana Roš v Slonu, Tuševa trgovina je zaprta

Medtem Ana Roš že tradicionalno obljublja nekaj novih projektov. Še vedno je v zraku datum odprtja bistroja, ki ga napoveduje v hotelu za gostilno As, bo pa v začetku februarja v hotelu Slon odprla “pop up” restavracijo, v kateri bo sicer kuhinjo vodil kuhar, ki je bil do zdaj njena desna roka v Hiši Franko. Z delovanjem je medtem prenehala butična trgovina na glavni ljubljanski tržnici, ki jo je Roš odprla s trgovsko verigo Tuš. Bojda niso imeli kupcev.

Še ena nova picerija

Se je pa življenje vrnilo na vrh Stare Ljubljane, kjer je nekoč legendarna gostilna Pri Amerikancu za kratek časa postala visoko leteča destinacija Sveti Florjan s kreativno kuhinjo in vinoteko, a je bilo vse skupaj kratkega daha. Zdaj so očitno izropan in še ne prenovljen prostor zavzele pice. Piccola, še ena picerija v Ljubljani, peče podobne pice kot Tia v Črnučah, podolgovate, ki bolj spominjajo na pinze. Kot Tia tudi Piccola ne dovoli, da bi jedli s priborom, kar morda pomeni, da so dolžniki ali pa upniki iz propadlega Florjana pobrali vse, tudi jedilne pribore.