Loading...

Marjan Simčič pri slavnem vinskem kritiku

Marjan Simčič se kot edini slovenski vinar predstavlja na dogodku, ki ga v Miamiju prireja slavni ameriški vinski ocenjevalec James Suckling.

V ZDA poteka eden največjih in najbolj prestižnih vinskih dogodkov v ZDA, ki ga organizira James Suckling, svetovno znan vinski ocenjevalec in strokovnjak. Vsakoletni dvodnevni dogodek, ki se imenuje Great Wines of The World, so letos priredili v Miamiju, Suckling pa je na dogodek povabil 300 vinskih kleti in vinarjev iz celega sveta – vsa predstavljena vina na dogodku je ocenil z najmanj 92 točkami. Kot edini slovenski vinar se na Sucklingovem srečanju predstavlja Marjan Simčič s svojo premium linijo vin Opoka.

Marjan in s sinom Leonardom v Miamiju predstavlja tri vina, ki jih pridelujejo na najboljših legah posestva, v “cru” vinogradih, ki so v družinski lasti že več generacij.

Lega Jordano, kjer pridelujejo sauvignon Opoka
Lega Medana Jama, iz katerega prihaja Simčičeva slavna rebula Opoka

Vinskim strokovnjakom Marjan in Leonardo Simčič predstavljata rebulo Opoka Medana Jama 2018, sauvignon blanc Opoka Jordano Cru 2019 in strukturno bogat merlot Opoka Trobno Cru 2016, o katerem je Suckling zapisal, da je “resno vino, izjemno bogato z neverjetno sadno globino, ki jo čudovito uokvirjajo zreli tanini. Vino je polnega telesa, z zaznavno robido, črno oljko, orehom in zemeljskimi notami. Izjemno dolg, dolg pookus. Ko ga odprete, mu dajte malo časa, da se zmehča. Zagotovo bo še boljši.”