Loading...

Kaj so jedli in pili na podelitvi oskarjev?

Oskarji veljajo za najbolj glamurozno prireditev, zato ni nič presenetljivega, da je tudi izbor jedi, ki jih strežejo povabljencem, temu primeren.

Za dobro počutje gostov na podelitvi že 29 let skrbi avstrijsko-ameriški kuharski zvezdnik Wolfgang Puck, ki mu je letos pomagal angleški kuharski mojster Elliott Grover. Puck je pravzaprav prava kuharska inštitucija, njegova najbolj znana in prva restavracija je Spago, ki je odprl in se z njo proslavil v Los Angelesu, druge njegove obedovalnice za petične pa so še v Istanbulu, Singapurju, Las Vegasu, Bahrajnu, Washingtonu in Detroitu.

Predjedi

Jedilnik za hollywoodske zvezde mora biti dovolj glamurozen in pa seveda dovolj pester, kajti slavne osebnosti pač imajo razne prehranjevalne muhe. Kot pravi poročilo z letošnje prireditve, se večerja že tradicionalno prične z majhnimi prigrizki, letos je bil to med drugim tunin tatarski, ki je bil postrežen v kornetkih iz sezama z misom, družbo so mu delali mini burgerji z wagyu govedino, veganske kroglice in miške s jalapeno paprikami. Za predjed so bile na voljo testenine cacio e pepe, torej paštice z poprom in sirom, bouillabaisse oziroma ribja juha ter veganska jed iz palmovih srčik.

Glavne jedi

Izbor glavnih jedi je bil prav tako pester in sprejemljiv za vse sorte izbirčnežev. En meni je bil riba s krompirčkom, pražena govedina v kornetih, mini piščančje pite s črnimi tartufi in govedina wellington, italijanska verzija jedilnika je vsebovala raviolom podobne testenine agnolotti, testenine s tartufi in vegansko pico, v azijski inačici pa so jedce razveseljevali kitajski pikantni paradižniki iz Hunana z rižem, vegetarijanska verzija solate iz rakovice s hrustljavčkom, wagyu govedina miyazaki in dimljeni losos.

Šampanjec Brada Pitta

Za žejo in spremljavo k hrani so bili na voljo tekila Don Julio, šampanjec Fleur de Miraval rosé, pod katerega se podpisuje Brad Pitt in pa izbor vin iz vinske hiše Domaine Clarence Dillon. Seveda ni umanjkalo nekaj sladkega. Za povečano raven sladkorja v telesu so bile na voljo čokoladne cigare in pa trifle s češnjami in višnjami.

Foto: Pixabay