Kralj prekmurske šunke Kodila ima v Ljubljani po novem tudi lokal v trgovskem središču BTC, kjer se je povezal s tamkajšnjo vinoteko Drinx.
V četrtek se je v hali A v ljubljanskem BTC-ju z žepno prireditvijo odprl nov lokal, Gourmet & bistro Kodila, ki bo s ponudbo enega najboljših mesnih predelovalcev pri nas zadovoljil predvsem tiste ljubitelje vse bolj priljubljenih mesnin, ki jih v središču Ljubljane na tržnici moti, da tam ne morejo poceni parkirati.

V prostorih v Hali A bodo ponujali vse mogoče prekmurske dobrote, ob mesninah Kodila tudi izdelke in pridelke drugih (med, moka, hren, kisi, bučna in tudi oljčna olja, keksi, sokovi) pa tudi kavo Illy, enostavne malice in rogljičke z različnimi salamami in prekmursko šunko. V bistroju, ki je hkrati tudi trgovina bodo seveda v glavni vlogi izdelki Kodila, zdaj že tradicionalne dobrote, zaščitena prekmurska šunka, suhozorjeni stejki, pršut mangalice, mesnine krškopoljskega prašička in, jasno, ocvirki.

Vse našteto so stregli tudi na otvoritvi novega lokala Janka Kodile. Ob pregovorno lačnih predstavnikih sedme sile je prestižne mesnine pokušalo tudi nekaj popularnih imen slovenskega javnega življenja od Jožeta Mermala, prvega človeka BTC-ja, prek lobista Veljka Karasa do velikega ljubitelja ter največjega promotorja prekmurske kulture, prvega predsednika naše dežele Milana Kučana.

Mimogrede, v povezavi z vinoteko Drinx, ki ima svoj salon v sosednjem prostoru, je za vino skrbelo nekaj zanimivih vinarskih sil, tudi za mnoge najboljša slovenska peničarska hiša Slapšak in vedno učinkoviti mojstri iz Kleti Brda z Virgom, Baguerijem in De Baguerom.

Foto: Sandi Fišer