Michelinovi ocenjevalci so dvema srbskima restavracijama podelili po eno zvezdico.
Tri leta po tem, ko je Michelin v svoje kulinarične vodnike vključil tudi Srbijo, so zdaj tam dobili tudi prvi Michelinovi zvezdici. V aktualnem vodniku po eno zvezdico nosita restavraciji Langouste v Beogradu in Fleur de Sel v Novem Slankamenu.
Langouste v jedilnici s pogledom na Savole lučaj od Knez Mihajlove streže jedi, ki “utelešajo globoko predanost sezonskosti,” so zapisali Michelinovi ocenjevalci, o kuharju Marku Đeriću, ki se je svoje obrti učil v Italiji, pa, da njegova gastronomija “odraža bistvo Beograda”.
Druga francosko zveneča zvezdica, Fleur de Sel, pa je sploh edina srbska restavracija zunaj Beograda, ki so jo Michelinovi ocenjevalci opazili. S kuharjem Nikolo Stojakovićem, izučenim v Franciji, deluje na obronkih Fruške gore v okviru vinske kleti Šapat, v lastništvo katere naj bi bil neuradno vpleten srbski predsednik Aleksandar Vučić.
Preberite tudi: