Loading...

Razglasili najlepše restavracije in bare

Najlepše urejena restavracija je v Španiji, zmagovalec med bari je na Kitajskem.

Znani so letošnji zmagovalci zdaj že tradicionalnega izbora najlepše urejenih restavracij in barov na svetu. V tem primeru v ospredju ocenjevanja nista hrana in pijača, temveč dizajn lokalov, njihova oprema in ambient.

Na letošnji, že 13. izbor zapored, je bilo prijavljenih 844 lokalov iz 69 držav. Izmed njih se je v ožji izbor med drugim uvrstil tudi slovenski lokal, slaščičarna Lolita Eipprova, pod dizajn katere so se podpisali v arhitekturnem biroju TRIIIJE.

Zmage pa Kavalova slaščičarna ni odnesla. Med restavracijami je slavila Leña, restavracija v hotelu Puente Romano v španskem letoviškem kraju Marbella, med bari pa je zmagal More 7 Bar v hotelu Linow v kitajskem mestu Šjan.

Najlepše urejena restavracija: Leña v Marbelli
Najlepši bar: More 7 Bar v Šjanu

Ob teh dveh skupnih zmagovalcih so posamezne lokale nagradili tudi v bolj specializiranih kategorijah in razglasili regionalne zmagovalce. Med evropskimi bari je za najlepšega obveljal Múzsa v hotelu Four Seasons Gresham Palace v Budimpešti, najlepša evropska kavarna je Liberté v Bukarešti, najlepši evropski lokal na prostem pa je Ego, restavracija in plažni bar v Kalamati v Grčiji.